12 Ekim 2015 Pazartesi

Polimer kil nedir?

Polimer kil eskiden beri kullanılagelen hamur yapısıyla dikkat çeken hobi amaçlı bir üründür.

Üretim sürecinde renk pigmentleri birbirlerinin içine geçerek bir çeşit senteze uğrar. Hamur gibi yoğrulmasından dolayı hayal gücünün kullanılmasına da imkân sağlar. Fimo hamuru da denilen bu malzemenin kimyasal açıdan bileşimi plastiğe dayanır. PVC parçacıkları ve renk oluşmasını sağlayan maddelerin bir likit ortam içinde üretilmesi sonucu oluşur. Buradaki kil yüksek ateşte yarım saat kadar pişirilir ve istenen kıvama geldiğinde satışa sunulur.
Tabi 130 santigratta piştikten sonra ilk zamanki hali olan yumuşak doku sertleşerek yoğrulmaya daha dayanıklı hale gelir. Diğer maddelerse PVC ve renk pigmetleri olup bu karışımdan çıkan hamur başta oyuncak sanayi olmak üzere farklı alanlarda kullanılmaktadır. Bu arada polimer (PVC esaslı) olmasına rağmen kil denmesi ise aldatıcı olmasın. Zira muhtevasında su mevcut olmadığından kil gibi toprak yapısına sahip değildir. Ayrıca bu kil hamurunu oluşturmak için çok teşkilatlı bir fırına da gerek yoktur. Polymer clay ve fimo hamuru olarak da isimlendirilir.
Üretimden çıkan kil hamurlarının kullanıldığı başlıca alanlarsa şunlardır: Oyuncak, takılar, aksesuarlar, art-doll, biblolar, heykelcikler, düğme ve boncuk imalatı. Görüldüğü üzere kil hamuru sadece hobi amaçlı olarak kullanılmaz. Ayrıca kil hamuruyla kaplanabilecek birçok malzeme söz konusudur. Bazı nesneler üzerinden imitasyon gibi kopyaların çıkarılması için de kil hamurları ideal bir seçenektir.
Polimer kilin en önemli özelliği de burada yatar. Çünkü bu hamurlar istenilen hedef formata kolaylıkla bürünebilmektedir. Bu açıdan sanat çevresinde de ilgiyle takip edilen bir hobi malzemesidir. Geriye de bu hamuru istediğiniz şekilde yoğurmaya müsait bir hayal gücü kalıyor. Yani gerek sanatsal amaçlı gerekse hobi maksatlı çok farklı formatlarda figürler yapılabilir. Ayrıca çocukların zihni gelişimi için de güzel bir hobidir. Polimer kil ürünlerini firmamızdan temin edebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder